Ya Bank – forbrukslån opp til 500,000 kroner

ya-bank-forbrukslan

Banken med det korte og presise navnet har allerede i en lang periode jobbet hardt for å få kunder på det norske markedet. Og man kan absolutt si at de har lykkes. Mer enn hundre tusen nordmenn har fått lån gjennom Ya Bank helt siden de startet med å tilby usikrede lån her til lands. Ya Banks produktsortiment favner litt bredere enn kun forbrukslån. Når man går inn på deres nettside ser man umiddelbart de tre hovedkategoriene ”Kredittkort”, ”Forbrukslån” og ”Refinansiering”.

Her finnes det altså gode muligheter for deg som ønsker å både skaffe deg kredittkort og søke forbrukslån i én og samme bank. Hvis du tror at det å samle dine nåværende forbrukslån i samme bank vil være en fordel med tanke på rentekostnader, så kan også Ya Bank hjelpe deg med refinansieringen. Det kommer tydelig frem på deres nettsider hvordan denne prosessen foregår og hvilke betingelser du kan regne med å få etter at du har samlet lånene dine.

Ya Bank er registrert som en norsk bank og underlagt norske lover og regler, men er egentlig bare et datterselskap av det svenske holdingselskapet Resurs Holding AB. Det kommer frem på nettsiden at bankens visjon er å gjøre banktjenester enklere og billigere enn hva som er dagens tilfelle. En slik visjon bør utelukkende komme fra banker som faktisk har gode betingelser å vise til. La oss se på hovedgrunnene til at det kan være smart å bli kunde hos Ya Bank.

Hvorfor velge Ya Bank?

Hvis du både har behov for kredittkort og forbrukslån, så finnes det ingen bedre løsning enn å søke om begge deler fra samme bank. Det kan gi et positivt utslag på lånebetingelsene og du får kun én nettbank å forholde deg til. Uavhengig av om du søker forbrukslån, så vil jeg for øvrig alltid anbefale deg å ha et kredittkort tilgjengelig for å spare penger på enkle ting som bensin, reise og klær. Ya Bank mener selv at de har et ”unikt fordelsprogram” hvor de blant annet gir følgende rabatter:

– Rabatter på netthandel
– Rabatter på dagligvarer
– Rabatter på helse- og velværeprodukter
– Rabatter på klær og sko

Du kan selv skreddersy ditt kredittkort til å gjelde nøyaktig den rabatt-typen du ønsker. Hvis du handler mye på nettet, så kan det nemlig være mange penger å spare på en slik ordning.

Betingelsene på forbrukslånet er nokså konkurransedyktige. Ya Bank tilbyr sammen med et par andre banker markedets høyeste mulige lånesum på en halv million kroner. I tillegg vil de gi kundene mulighet til å betale ned lånet på ikke mindre enn 15 år. Lånet krever (naturligvis) ingen eiendeler i sikkerhet og man har mulighet til å få tre års avdragsfrihet.

Hvorfor ikke velge Ya Bank?

Til tross for gunstige lånebetingelser og mye fleksibilitet på både kredittkort og forbrukslån, så kan man ikke være totalkunde hos Ya Bank. De tilbyr altså ikke gunstige brukskonto- og sparekontobetingelser som mange andre forbrukerbanker gjør. Som de skriver på sine nettsider: ”Vi ønsker og være din bank nr. 2 og jobber ekstra hardt for å tilby enkle og gode produkter med de beste betingelsene”. De arbeider altså hardt for å holde ned kostnadene ved utelukkende å tilby de tre finansielle produktene som ble nevnt tidligere i artikkelen (refinansiering, forbrukslån og kredittkort). Hvis du er av typen som er avhengig av å ha alle finansielle tjenester i samme bank for å kunne ha styr på privatøkonomien, så vil ikke Ya Bank være det beste alternativet for deg.